12 éven aluli gyerekek képeivel lehetett belépni a perverz klubba

Amerikai zsaruk kezdeményezték a világ eddigi legnagyobb pedofilellenes akcióját, hetvenkét embert – köztük magyarokat is – gyanúsítanak a gyermekpornó terjesztésével.
Összehangolt akcióban, a világ öt kontinensén tizenhárom országban csaptak le a nyomozók pedofilokra. A zárt láncon gyermekpornó- felvételeket terjesztő gyanúsítottak között magyarok is vannak. A Delego hadművelet két évig tartott – jelentette be Eric Holder, amerikai igazságügyi miniszter.
A hatóságok több száz gyanúsítottat figyeltek meg, akik a Dreamboard elnevezésű zártkörű internetes fórumra töltöttek fel gyerekekről készült pornográf képeket, videókat, amelyek közül nagyon sok csecsemőket ábrázol. Az internetes tartalmak túlnyomó része olyan felvétel volt, amelyeken felnőttek molesztálták és fizikailag bántalmazták a kiskorúakat. A „klubba” úgy lehetett belépni, ha valaki 12 éven aluli gyermekeket ábrázoló felvételeket töltött fel. Végül hetvenkét embert vádoltak meg, és ötvenkettőt vettek őrizetbe világszerte. Tizenhárman már be is vallották bűnösségüket, négyen pedig 20-30 év börtönbüntetést kaptak. Megkeresésünkre az ORFK későbbre ígért tájékoztatást az ügy magyar vonatkozásairól.
Lapunk arra is kíváncsi volt, vajon létezik- e biztos módszer az efféle internetes tartalmak kiszűrésére. Fellner Tamás programozó szerint a helyzet elkeserítő.
– Ez ellen sajnos nem lehet védekezni, mert mindenki rendelkezhet saját szerverrel, amire azt tölt fel, amit akar. Nem éri meg azonban kísérteni a sorsot, mert hazánkban az internetes pedofíliát súlyosan büntetik.
– A gyermekpornóoldalak esetében nagyon szigorú a büntetés a le- és a feltöltő esetében is. Senki sem tárolhat ilyen tartalmakat a gépén. A letöltő kettőtől nyolc évig tartó börtönbüntetésre számíthat, a feltöltő ennél súlyosabbra. Hazánkban az eddigi legsúlyosabb büntetés három év volt – mondta dr. Kiss B. István ügyvéd. Dr. Bede Zsuzsanna szexuálpszichológus úgy véli, a pedofilok leggyakrabban személyiségfejlődésben elakadt férfiak.
– Ha valaki ebből ki akar gyógyulni, annak gyakran a szexualitásról is le kell mondania – tette hozzá a szakértő. Forrás: Borsonline.hu

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! – A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?