Évekig zaklatta szexuálisan kislányát, sőt el is dicsekedett vele

A férfi zsarolással kényszerítette a lányt, hogy fajtalankodjon vele. Magát megnevezni nem kívánó férfi telefonált március 31-én a félegyházi rendőrkapitányságra. Szűkszavúan annyit mondott: egy ismerősének a vádlott eldicsekedett, hogy már két éve fajtalankodik nevelt lányával, írja a baon.hu. A nyomozók még aznap meglátogatták, és osztályfőnöke jelenlétében meghallgatták a most 13 éves kislányt az iskolában. A gyermek eleinte némán ült, aztán viszont tőmondatokkal válaszolva megerősítette: nevelőapja valóban szexuálisan zaklatja. A 29 éves férfit nem sokkal később őrizetbe is vették, majd a bíróság április 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte.
Az ügyészségi vádiratban megfogalmazott tényállás szerint a vádlott 2008 októberétől kezdett el fajtalankodni akkor még csak 11 éves nevelt lányával. Gyakorlatilag zsarolással vette rá arra, hogy kézzel kielégítse: ha a gyermek nem engedelmeskedett, akkor nem engedte el az iskolai rendezvényekre, és nem találkozhatott, játszhatott barátaival, osztálytársaival sem. A vád szerint a nevelőapa 2010 tavaszától azt is kérte a serdülő lánytól, hogy vetkőzzön le, amit gyermek szintén teljesített, ám a férfi más követeléseinek már ellenállt. A szexuális zaklatás egészen a nevelőapa őrizetbe vételéig tartott, heti-havi rendszerességgel.
Az ügyészség szerint már csak azért is hihető a gyermek vallomása, mert nem ő jelentette fel nevelőapját. Sőt ő soha nem beszélt volna az elviselt molesztálásokról, annyira szégyellte a dolgot. Édesanyjának is csak áttételesen utalt a problémákra, időnként megkérdezve tőle, mikor küldi már el a férfit, mert utálja. Az anya viszont ebből nem sejtette meg, mi zajlik otthon a távollétében. Arra gyanakodott, hogy lánya csak nagy szigora miatt nem szereti nevelőapját – mondta az ügyészség vezetője. Baon.hu

Vélemény, hozzászólás?