Félicien Rops, a szimbolizmus mestere a Nemzeti Galériában

Felicien-RopsA Magyar Nemzeti Galéria életmű-kiállítást szentel az alkotónak, akinek szexualitást nyíltan ábrázoló művei és a halált megjelenítő grafikái is bemutatásra kerülnek.
A Zichy Mihállyal és Charles Baudelaire-rel is szoros barátságot ápoló különc, és meglehetősen szabados életvitelű belga művészt valósággal megbabonázta első magyarországi látogatása során az Alföld végtelensége és a cigányzene. Életrajzíróit is rendre megtévesztette azzal, hogy magyar gyökereket kreált magának, mondván, hogy egyik őse Mária Terézia uralkodása idején került Flandriába. Ám mindebből persze semmi nem volt igaz, hiszen vérbeli belga volt, aki ráadásul egy tehetős család sarjaként látta meg a napvilágot… A cikk folytatása itt.
További hasonló művészet cikkek: Meztelen valóság – Állatok és modellek cikk – Megcsalt már a barátnőd egy uborkával – A nagy maszturbátor – Operabál a’la ellentranszvesztita: Szegénység kint, csillogás bent – Dildókkap képzőművészeti alkotások – Csupasz pinák a nudista strandon.

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! – A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?