Pénz és a szex

Ha kedvend van kufircolni, dögös rosszlányok várnak:


penz_szexVajon mi járhat egy pénzügyeit intéző milliárdos férfi fejében? Egy újabb villa, amit megvásárolhat a haszonból? Dehogy! Amerikai kutatók egy új, agyműködést vizsgáló kutatása révén kiderült: a krőzusok, ha pénzt szimatolnak, önkéntelenül is a szexre gondolnak. Ráadásul minél erotikusabb gondolataik támadnak, annál hajlamosabbak kockázatos pénzügyi döntésekre rászánni magukat – a kutatók szerint a szex és a pénz gondolata egyaránt az agy jutalomközpontját bizsergeti!

– A pénz és a szex ugyanazt az agyi területet serkenti. Ennek az lehet a magyarázata, hogy az anyagi javak és a nők egyaránt evolúciós szükségletet jelentenek, azaz a faj fennmaradását segítik – ismertette a kutatás végkövetkeztetését Camelia Kuhnen, a Northwestern Egyetem közgazdász professzora, aki a Stanford Egyetem egyik pszichológusával együtt vizsgálta a kísérleti alanyok agyműködését.

– A szex és a pénzsóvárság közötti kapcsolat több százezer évre nyúlik vissza, amikor is a vadászó-gyűjtögető férfiaknak zsákmányt kellett szerezniük, amellyel elkápráztathatták a nőket – támasztotta alá az eredményeket Kevin McCabe független szakértő is. – Ma is ugyanez a helyzet, csak a szerepek változtak: a zsákmányt a pénz jelenti, az emberek pedig önkéntelenül is azért hajszolják, hogy sikeresnek és befolyásosnak mutatkozzanak a nőknél. Máskülönben miért próbálnának a dúsgazdagok megduplázni egy akkor a vagyont, amelyet még az unokáik sem tudnának elkölteni?

Elképesztő: a tudósok azt is kiszámolták, hány forintnyi boldogságot jelent a jó szex!

– Havi egy és heti egy szex között annyi a „boldogságkülönbség”, amelyet csak évi 10 millió forint pluszjövedelemmel lehet elérni. Márpedig a gazdag emberek semmivel sem szexelnek többet – jelentette ki Andrew Oswald angol közgazdász, aki társával együtt 16 ezer embert faggatott ki a pénz, a szex és a boldogság összefüggéseiről.

A magyar szakemberek is megerősítik amerikai kollégáik véleményét. – A jutalomközpontnak nagyon fontos szerepe van. Nemcsak a szex vagy a pénz, de még a csokoládé által okozta öröm is ott képződik – magyarázta dr. Gőgh Edit neurológus és pszichiáter főorvos. – Ez az öröm viszi előre az embereket, ám nagyon fontos a mértékletesség – tette hozzá a szakorvos. A gazdagok viszont, úgy fest, pont ezt nélkülözik – a magyar milliomosok agya legalábbis máshogy működhet, mint az amerikaiaké. Gazdag hazánkfiainak a pénzről még nem a szex, hanem a még több pénz jut az eszébe.

– Sok gazdag ember megfogalmazta már a rendelőmben, hogy kár volt annyira hajkurászni a pénzt, mert megsínylette a szexuális élete – árulta el dr. Rusz Edit szexuálpszichológus.

Arun Nayar (45) indiai textilmágnás példája jól mutatja, hogyan ér össze a vagyon és a szex! Nayar ugyanis nem csak az üzleti életben sikeres: a multimilliomos vagyonához méltó nőre vetette ki hálóját, Liz Hurley (43) angol modellt cserkészte be. És hogy pénze és sármja nem volt hatástalan, jelzi: két éve hivatalosan is összekötötték életüket. Házasságuk néhány válságtól eltekintve működik, annak ellenére, hogy közös gyerekük nem született. Sokat vannak távol egymástól; míg a férfi üzleti életével van elfoglalva Indiában, addig Hurley még mindig számon tartott és keresett modell Angliában.
Carlo Ponti (†95) olasz filmproducer legnagyobb hódítása Sophia Loren (74) olasz színésznő volt. Loren Ponti második felesége, akivel a filmipar kapcsán került kapcsolatba. A dúsgazdag producer a vagyonát a gyakorlatban is használta, hogy megszerezze magának a szép Sophiát: a pénzzel elérte, hogy első neje, Giuliana Fiastri vele együtt felvegye a francia állampolgárságot, hogy aztán elválhassanak — Olaszországban ugyanis a hatvanas években még tilos volt a válás. Ám franciaként Ponti már felbonthatta házasságát, hogy aztán 1966ban összeházasodhasson Lorennel.
Francois Henri Pinault (46), az egyik leggazdagabb francia üzletember Salma Hayek (42) mexikói–amerikai színésznőt vette feleségül. A divat- és illatszerüzletben mozgó Pinault nem csupán családi köteléket szőtt a filmsztárral, hanem érdekeltségeik is részben azonosak: cégeinek egy része üzleti kapcsolatban áll Hayek és testvére Target nevű, lakberendezési cikkeket forgalmazó vállalkozásával. Noha a távolság az ő kapcsolatukat is majdnem elrontotta — Hayek rendszerint Amerikában forgat, míg Pinault Franciaországban vezeti vállalkozásait —, a közelmúltban egy kislányuk született.  – Adja közzé a Blikk.

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! - A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?