Piramisjáték, pornó és rock'n'roll

Részben a pornóiparba fektette a befektetők pénzét egy brooklyni szélhámos. Letartóztattak a hatóságok egy brooklyni vagyonkezelőt, aki 30 éven át folytatott piramisjátékot ügyfelei pénzével és a rá bízott összegek egy részét a pornóüzletben próbálta kamatoztatni. Az 52 éves Philip Barry még a hetvenes évek végén kezdett vállalkozásába, amelyben jelentős hozamot ígért a pénzüknek helyet kereső embereknek, de persze korábbi ügyfeleit az újabbak pénzéből fizette ki.
Barryt azzal vádolják, hogy 800 befektetőt vert át, akiktől 40 millió dollárt gyűjtött be Leverage Group névre keresztelt cégén keresztül. A beetetett ügyfeleknek azt mondta, hogy részvényopciókban fialtatja pénzüket, a hatóságoknak pedig azt állította, hogy 45 millió dollár van a vállalkozás számláján. Mint kiderült nincs, így a Leverage Group jelentős veszteséget okozott sok befektetőjének.
A pornóipar mellett a szélhámos megpróbálkozott ingatlanpiaci és más invesztíciókkal is, ám a jövőben minden bizonnyal legfeljebb rabtársait láthatja majd el befektetési tanácsokkal

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! – A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?