Plasztik cica királynő: Kocsis Alexandra Magyarország

Miss Plastic Queen. Megválasztották Magyarország plasztik királynőjét. A fiatal lány az Aktív kamerájának mesélt arról, az első percekben fel sem fogta, hogy megnyerte a versenyt. Régi álma vált ezzel valóra, már kiskorában is imádott a kamera előtt pózolni. Noha kőkeményen dolgozott azért, hogy bomba alakkal induljon a versenyen, és a felkészítő tábor is nagyon fárasztó volt, úgy érzi, megérte. A barna szépség már most rengeteg ajánlatot kapott…


Újra megrendezték a Miss Plastic Queen szépségkirálynő választást múlt pénteken, idén már nemzetközi versenyzők is megmutathatták magukat. A koronát Kocsis Alexandra kapta Hajas László és Herczeg Zoltán megelégedésére, szerintük ő volt a legtermészetesebben plasztikázva. Megkérdeztük a zsűrit és a verseny szervezőjét, Gerényi Katát: áradhat-e a szépség belülről, ha mesterséges?
Mielőtt a kifutóra lép az első versenyző, helyreigazítja a kivágott estélyit dekoltázsán. Az arca megfeszül, a lába és a keze remeg. Amikor megszólal a palotás, ki kell lépni a porondra! Szép sorjában kerül a rivaldafénybe a 14 lány, hogy a táncos elemeket tartalmazó koreográfiára megmutasson magából valamit, és a lehető legvonzóbb oldalát fordítsa a zsűri és a nézőközönség felé.
A Miss Plastic Queen idei, második szériájában egy közös volt a nőkben: mindegyik átesett valamilyen szépészeti beavatkozáson. A keblek például egytől-egyig plasztikázva voltak, a különbségek a méretekben és az alkatokkal való harmóniájukban mutatkoztak. Háromszor öltöztek át a döntősök, először két divattervező ruháit vonultatták fel, majd az utolsó fordulóban a kantáros farmer alól kandikált ki a fürdőruha, csigázva a közönséget.
A plasztikázott szépségek versenye nem csupán a külsőségekről szólt. A kiírásra pillantva beindul az előítéletes mechanizmus: néhányan egyenesen azt várták, hogy topless-bemutatóra kerekedhet ki a szemük, hiszen ha a plasztikázásról szól a verseny, akkor ezek a nők bizonyára bevállalósabbak, mint a hagyományos szépségversenyek angyalkái. Ebből csak annyi igaz, hogy a kritériumok között nem szerepelt a kötelező hajadonság, a gyermektelenség, és felső korhatár sem korlátozta a 25 év fölöttieket. A hölgyek között volt cukrász, metafizikus, fitneszedző és családanya, mindegyik saját történettel és motivációval, továbbá egy eséllyel, hogy kitűnjön a többi közül és elnyerje az ítészek tetszését.
Hajas László már tavaly is vállalta a zsűrizést, bár érte kritika a részvétele miatt. Mégis teljes mellszélességgel kiállt újra a mérkőzés mellett, és idén is szívesen pontozott. „Fodrászként a szépség a szakmám. Az előző évi felkéréskor még ódzkodtam, kaptam is negatív visszajelzést a környezetemből, de mivel múltkor is az a lány nyert, aki szerintem a legesztétikusabb volt, úgy éreztem, beigazolódott a döntésem” – mondta Hajas a hvg.hu-nak. „A pejoratív gondolkodás ellen is tehet ez a megméretés, miért lenne különb, ha valaki fogszabályzót hord, vagy hajdúsításra adja fejét? Ha valakinek rossz napjai vannak kinézete miatt, akkor nem hiszem, hogy elítélendő, ha tesz ellene. A testi hibákat lehet, és szerintem kell is korrigálni” – fűzi hozzá a fodrász.
A divattervező Herczeg Zoltán is osztja a kollegája véleményt, sőt, ennél tovább megy: „Én a férfiak nevében bevallom, hogy a formás idomokat szeretem. Nem hiszem, hogy van olyan férfi, akinek nem tetszenek a dús keblek és a húsos ajkak. Persze a mérték nagyon fontos, ha pedig valaki túlzásba viszi, az az ő szuverén döntése, legfeljebb nekem nem tetszik. Abban is biztos vagyok, hogy mindenki szereti a szépet, jobb egy kellemes külsejű egyénnel együtt lenni, mint egy ápolatlannal. A jó alak is vonzó, önámítás a férfiak részéről is, ha ezt nem vallják be.” Herczeggel a belső értékekről is beszélgettünk: „Miért zárná ki egymást a kettő? Képezzük magunkat, fejlesszük a jellemünket, olvassunk, de közben adjunk a külsőnkre is!”

Az idei győztes külsejével viszont nem csupán magáért, hanem a szépségverseny létjogosultságáért is beszélt a zsűri és a szervező, Gerényi Kata szerint. Kocsis Alexandra nem csupán a koronát kapta meg, de a különdíjakat is elhappolta a többi versenyző elől. Gerényi, aki a lányok trenírozását is végezte, úgy gondolja, hogy a 22 éves lány nemcsak azért volt méltó a címre, mert a legarányosabb testet vonultatta fel, hanem mert a személyisége is lenyűgöző volt. „Ezért állok ki amellett, hogy a plasztikai sebészetnek van értelme. Amint valaki jól érzi magát a bőrében, annak a kisugárzása is megváltozik. Ha valakinek nőként szinte nincs melle, szerintem érthető, ha ‘nőbbnek’ érzi magát nagyobb keblekkel. Ha pedig valaki öt gyermek után nem viseli el a dekoltázsának látványát a tükörben, akkor miért kellene elítélni, hogy implantátumokkal szépít a képen? Rajtam nincs semmi plasztika, viszont fogfehérítésre járok, mert nekem ez a fontos esztétikailag” – áll ki Gerényi a lányokért.
„Azért mert valaki plasztikázva van, még nem pornósztár” – folytatja a szervező. „Ez is az egyik üzenete a versenynek. Idén majdnem 150 jelentkező volt, abból a 90 százalék nem rúghatott labdába, mert nem felelt meg a szakmai követelményeknek. Két oldalról is meg lehetett bukni: csupán botoxozott testrészekkel nem lehetett jelentkezni, csak a mélyaltatásban elvégzett műtéteken átesett nőket engedte a mezőnybe a szakmai zsűri.” Ugyancsak fennakadt a rostán, aki túlságosan ki volt párnázva mesterséges anyagokkal. Így, bár jelentkeztek hölgyek a határon túlról, a belga és a horvát hölgy kiesett, és a nemzetköziséget csupán egy szlovák versenyző képviselte a döntőben.
A versenyt végignézve, majd a résztvevőkkel beszélgetve arra kell rájönnünk, hogy az elfogadás elősegítése is lehet a missziója egy ilyen alkalomnak, nem csupán a céltalan magamutogatás és a világbéke szajkózása mindenféle tartalom nélkül. Senki sem tökéletes, szól a közmondás. Ezek a nők sem azok, de szeretnének elsőként saját szemükben, aztán a világ előtt is egy fokkal vagy egy domborulattal tökéletesebbnek látszani. Lelkük rajta.

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! – A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?