Szexuális zaklatás a tűzoltóknál – fellebbeztek a nyomozás lezárása ellen

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szerint nem fejeződött be a korábban kényszerítés gyanújával általuk kezdeményezett büntetőeljárás, mert a nyomozást lezáró határozat ellen jogorvoslattal éltek. A fővárosi tűzoltóparancsnok azért indított tavasszal belső vizsgálatot, mert felmerült annak gyanúja, hogy három tűzoltó szexuálisan zaklatta egyik újonc társát egy autóbuszos kiránduláson. Vannak ügyek a tűzoltóknál, de a gyanúba keveredett három tűzoltó közül kettőnek megszüntették a szolgálati viszonyát, majd a belső vizsgálatot követően mindhármuk ellen feljelentést tettek a rendőrségen kényszerítés gyanúja miatt.
Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a nyomozást azok ellen a tűzoltók ellen, akiket kényszerítés miatt jelentett fel márciusban Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok. A három érintett tűzoltó közül kettőt kirúgtak, ezért mindketten a munkaügyi bírósághoz fordultak. Az első tárgyalási nap november elején várható. A fővárosi parancsnok azért indított tavasszal belső vizsgálatot, mert felmerült annak gyanúja, hogy három tűzoltó szexuálisan zaklatta egyik újonc társát egy autóbuszos kiránduláson.
Kovács Péter, az egyik feljelentett tűzoltó a Független Hírügynökségnek elmondta: a Nagykátai Rendőrkapitányság még augusztus végén hozta meg az elutasító határozatot, ezt néhány nappal ezelőtt kapta kézhez. „Eszerint én és társaim követtünk el bűncselekményt, a nyomozást lezárták.” A két kirúgott tűzoltó időközben a munkaügyi bírósághoz fordult, az első tárgyalás november elején várható.
A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság pénteki közlése szerint a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság által kényszerítés alapos gyanúja miatt korábban kezdeményezett büntetőeljárás valójában még nem fejeződött be, mert a parancsnokság az első fokú döntés ellen jogorvoslattal élt

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! – A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!