Zsarolás szexképekkel

Szerelmi kiruccanásai miatt közel egymillió euróra zsarolták meg a romániai Eletrica áramszolgáltató vállalat egyik igazgatóját. Corneliu Stan összesen 910 ezer eurót fizetett egyik üzleti partnerének, hogy az ne fecsegje ki spanyolországi kalandjait. Az igazgató, amikor már nem tudott többet fizetni, a Korrupcióellenes Ügyészséghez fordult. A DNA a vizsgálat során tanúként Cornel Dinut, a Dinamo klub sportmenedzserét is kihallgatta.
Az Electrica igazgatója elmondta, üzleti partnere, Tonea Chiriac akkor kezdte el zsarolni, amikor megtagadta tőle, hogy részt vegyen egy csalásban. Tonea cége drága és eladhatatlan termékeket adott el egy nagyváradi cégnek, amely úgy jutott volna pénzhez, hogy az Electrica különböző munkálatokkal bízta volna meg.
Corneliu Stanról állítólag kompromittáló fotók készültek. Tonea Chiriac azzal fenyegette meg partnerét, ha nem fizeti ki a kért összeget, megmutatja a képeket az Electrica vezetőségének, és közszemlére teszi az interneten. Stan vallomása szerint barátaitól kérte kölcsön a majdnem egymillió eurót, amit részletekben oda is adott zsarolójának.

Vélemény, hozzászólás?