Bocsánatot kért a rendőrség a 18 évig fogva tartott lány miatt

Bocsánatot kért szombaton a kaliforniai rendőrség azért, hogy több lehetőséget is elszalasztottak Jaycee Lee Dugard megmentésére. A most 29 éves nő szerdán ment be Concord városának rendőrőrsére és közölte: ő az, aki 18 évvel ezelőtt eltűnt. Kiderült, hogy egy családi ház hátsó udvarán tartottak fogva egy Kalifornia állambeli városban. A hatóságok szerint két gyereke is született fogvatartójától: egy most 11 és egy 15 éves lány, akiket Dugard magával vitt a rendőrségre, amikor jelentkezett. A két gyereket a hatóságok azonnal állami védelem alá vették. A lányt 11 évesen rabolták el szülei otthonától.
A rendőrök már átkutatták a két gyanúsított, Phillip Garrido és felesége házát a kaliforniai Antiochban, és megtalálták a rejtekhelyet: egy hátsó udvart, ahol fogva tartotta a nőt. A férfit korábban nemi erőszakért ítélték el, és szexuális támadóként tartják nyilván. Az emberrablásért nem csak a férfit, hanem a feleségét is gyanúsítják, mindkettejüket őrizetbe vették. A rejtekhelyen voltak sátrak, fészerek és kis faházak, ahol a nő és két gyereke az elmúlt 18 évet töltötték. Senki nem látott be az utcáról, így nem volt feltűnő, hol tartják fogva a lányt és annak két gyerekét, akik soha nem jártak iskolába és orvos sem látta őket.
Contra Costa megye seriffje, Warren E. Rupf azt mondta szombaton, hogy a rendőrség akár már három éve is megtalálhatta volna Jaycee Lee Dugardot, 2006. november 30-án a szomszédok bejelentést tettek, miszerint gyerekek élnek egy sátorban az elítélt erőszaktevő Phillip Garrido házának udvarán. A seriff szerint a hatóságok szinte semmit nem tettek: nem mentek el a házhoz, nem próbáltak bejutni az udvarra. Rupf seriff szerint a rendőrségen teljes a zavarodottság most amiatt, hogy ekkora hibát követtek el. ” Nem tudom megváltoztatni mindazt, ami megtörtént, de elismerjük a hibánkat, és ez az első, amit megteszünk. Nincs mentség” – közölte a seriff.

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! - A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?