Plamate legenda: Jayne Mansfield

Jayne Mansfield: Az ötvenes évek egyik leggyönyörűbb szexszimbóluma 1955 februárjában volt a hónap nyuszilánya. Karrierje fájdalmasan rövid ideig tartott: 1967-ben ugyanis autóbalesetet szenvedett. 34 éves volt.
A tragikusan elhunyt szexszimbólum, Jayne Mansfield minden alkalmat megragadott, hogy mutogassa bájait. Az ember azt gondolná, a sztárbotrányok kimondottan az utóbbi tíz-húsz év termékei. Pedig ha elnézzük a régmúlt hírességeit, könnyen be lehet ismerni, mindig is voltak olyanok, akik a népszerűségért ezt-azt bevállaltak. A tragikusan fiatalon elhunyt Jayne Mansfield például már akkor villantgatta mellbimbóit, amikor Paris Hilton és Lindsay Lohan még gondolatban sem létezett.
Az 1933-ban Vera Jayne Palmer néven született szépség mindig is arról álmodozott, hogy egyszer színésznő lesz. 17 évesen ugyan hozzáment Paul Mansfieldhez, és még ugyanabban az évben világra hozta közös gyermeküket. De ez sem akadályozta abban, hogy színileckéket vegyen és egyetemre járjon.
Esze is volt – A Texasi Egyetem után 1953-ban az UCLA drámaszakos hallgatója lett, emellett sorra megnyert mindenféle szépségversenyt. Kevesen tudják, de állítólag 163-as IQ-ja volt, több nyelven beszélt, tudott zongorázni és hegedülni is. Mégis, a közönség másra nem volt kíváncsi, mint bombázó külsejére – ő pedig kielégítette eme vágyukat.
Először 1955-ben játszott filmen, az egy évvel későbbi The Girl Can’t Help It című mozi szexis Jerri Jordanjaként pedig örökre megbabonázta a férfiakat. Talán ennek is köszönhette, hogy eztán többnyire a buta szőke karakterét osztották rá, aki a domborulataival hódít, nem az eszével.
Mansfieldnek azonban valószínűleg tetszett ez a szerepkör, és igyekezett is megfelelni a róla kialakított képnek. 1955-ben a Playboy-ban is megmutatta híres idomait, majd rájött, hogy ezt nyilvánosan is megteheti.
Imádta mutogatni magát
Leghíresebb villantása 1957-re tehető, amikor is a Beverly Hills-i Romanoff étteremben Sophia Loren asztaltársaként úgy hajolt előre mélyen kivágott ruhájában, hogy mellbimbója előbukkant a dekoltázsból. Az incidensről készült fotó rögtön bejárta a világot, de nemsokára újabb villantáson kapták: az akkor már Mickey Hargitayval élő sztár a nyugat-berlini filmfesztiválon mindkét mellét megmutatta a nagyközönségnek – természetesen mintegy véletlenül. A fényképek szintén szenzációszámba mentek, több helyütt ki is cenzúrázták a kérdéses idomokat.
Később azonban egyre kínosabbá váltak villantásai, ráadásul a filmszerepek is el-elmaradoztak, ezért a Broadway színpadán próbálkozott, illetve kis költségvetésű alkotásokban igyekezett megmutatni tehetségét. Karrierjét végül tragikus autóbalesete törte ketté 1967-ben. Mindössze 34 évet élt, öt gyermeket hagyott anya nélkül – közülük Mariska Hargitay ismert színésznő, az Esküdt ellenségek sztárja.

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! - A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?